Fallout 3

Žanr: RPG
Proizvođač: Bethesda Game Studios
Godina izdavanja: 2008.
Minimalna konfiguracija za igranje: Windows XP/vista, Pentium 4 2.4 GHz, 1 GB/2GB memorije, 256 MB RAM, DirectX 9.0c
Ocijena: 10/10

Nisam siguran jel me to pere nekakav deja vu ili je to stvarno bilo tako, no Fallout 3 prvo je bio zamišljen a neko vrijeme i rađen po uzoru na prethodna dva nastavka, dakle iz jedne ptičje perspektive a ne iz prvog lica. I sjećam se screenshotova i na što je igra trebala ličit. Na neku foru čini se da je sam projekat propao no od totalne propasti Fallout 3 spasio je Bethesda Game Studios. I hvala mu na to, hvala mu puno jer igračima je poklonio naslov kakav se jako dugo čekao.
Nakon prosječnog Obliviona koji je bio pun rupa i toliko se toga moglo utrpat još u igru Fallout 3 me razveselio ko malo djete jednim jako velikim detaljem: kidanjem udova i masakriranjem tijela. Nemorate sad mislit kako sam nekakav psihopat i skriveni ubojica kojeg traži naša država ali taj detalj je nešto što je falilo velikom broju igara, pa tako i Oblivionu a Fallout bez toga nebi bio Fallout. U Australiji je igra skoro pa i zabranjena zbog velike količine nasilja, čemu ikakve zabrane nebi znao, onaj tko ima želudac gledat kako se čovjeku trga ruka, noga, razletava glava a pritom leti čeljust skupa sa očima, pa neka onda uživa u tome, onaj tko ne voli takve scene neka onda zaobiđe igru i nikome nije nanesena šteta.
Krenimo na samu igrivost koja je jedan od simbola igre. Početak igre kreće kao početak života, majka vas rodi, odaberete da li ćete bit žensko ili muško, odaberete kako ćete izgledat kada odrastete i tako vas na dalje iz scene u scenu vode kroz neke važne djelove vašeg života sve dok na kraju ne dođe do toga da morate pobjeć iz Vault 101, zašto, neću vam otkrit niti kvarit samu priču i igru.
Izlaskom iz Vault 101 na raspolaganju vam je velika mapa na kojoj možete obavljat manje questove ili pak sljedit glavnu priču, što od toga odabrat prije neznam ni sam jer ako se sljedi glavna priča dobivate zgodne "sitnice" od kojih vam sline cure, ako sljedite manje questove dobivate novac i opet razne "sitnice". Zanimljivo je kako je novac rješen, jedan jako simpatičan način koji će vas morat nasmijat kad prvi put vidite: čepovi nuka cole! Što je zapravo nuka cola shvatit ćete iz jednog questa.



Kako je igra RPG jasno da ćete očekivat nadogradnju svojeg lika i Fallout 3 je bezobrazno dobra igra koju ćete moć odigrat pet puta a uvijek nailazit na nešto novo jer nadogradnja levela je poprilično teška a jednom kad dobite level teško se je odlučit gdje bacit experience, da li će to bit na trgovanje, eksploziv, mala oružja, velika oružja, da li će to bit razgovori pa tako kad pričate sa ljudima možete ih uvjerit da ste vrijedni toga da vam daju ponekoji bonus a ne samo par čepova nuka kule... A usput ćete moć i posebne skillove odabirat gdje će vam kao bonus bit mogućnost stjecanja više experiencea, veća mogućnost pogađanja životinja, veća mogućnost critical hita, ma nabrojat nemogu sve jer toliko toga ima da neznate što prvo da odaberete a sve je korisno. Oružja pak ima da nećete znat koje da prvo odaberete jer svako će doć korisno, municije možete nosit koliko želite pa sam ja tako nosio oko desset oružja sa sobom samo zabave radi da svakog neprijatelja sa drugim oružjem raskomadam.
Da nebi slučajno izostavio, možete igrat kao bad guy ili kao good guy, questove možete riješit na više načina pa s time dobit neke bonuse a druge pak izgubit. Fallout 3 igra je o kojoj će se još dugo pričat, igra je o kojoj se sad može pričat satima i razglabat tko je na koji način prošao zadatak, tko je otkrio kakvu tajnu u nekoj razrušenoj zgradi, tko više voli pogodit protivnika u nogu pa kad se dotični uspaniči i počne bježat šepa i puno je sporiji pa mu možete odvalit glavu sa cijevi od pipe... Fallout 3 igra je nad igrama, nadmašila je sama očekivanja i zbog toga zaslužuje najvišu ocijenu. Svim ljubiteljima RPG-a i onih koji vole da igra bude teža za proć a ne da protutnjite kroz level a da ne izgubite niti jedan HP, odigrajte Fallout 3, požalit nećete a bit ćete jedan od mnogih koje je ova igra zabetonirala za stolac na tjedne.
Bethesda Game Studios, kapa do poda. Nadajmo se da će Elder Scrolls V biti ovakav, jer za one koji nisu čuli, da u izradi je još jedan u nizu Elder Scrollsa, bolje im je da ga naprave dobro ko Fallout 3, ma i bolje jer su pokazali da mogu!

10.12.2008. u 13:09 | 2 Komentara | Print | # | ^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



website hit counter

Opis bloga

Blog na kojem ću pisat o PC igrama koje sam nedavno prošao kako bi igrača zajednica djelila mišljenja i komentare te doznala ponešto novo o igri koju do sad nisu odigrali a voljeli bi. Recenzije igara bit će samo za kompjutre pošto nemam playstation niti xbox a prema vlastitom mišljenju kompjutor smatram najboljom igračom konzolom pošto osim igranja ima dakako daleko više funkcija od drugih konzola.
Moje mišljenje o igrama bit će apsolutno objektivno pa se tako nemora podudarat sa tuđim ukusima i mišljenjima.

Top 10
1. Elder Scrolls IV: Morrowind
2. Bioshock
3. System Shock 2
4. Elder Scrolls V: Oblivion
5. Medieval 2
6. Fallout 3
7. Star Wars: KotOR 1/2
8. NFS: Porsche Unleashed
9. Enclave
10. Age of Empires 3

Nije bilo najlakše sastavit ovu gore listu niti ona predstavlja točno ono što u njoj piše, tu se nalazi deset meni najboljih igara, razmišljanje koja je od koje bolja mi stvara glavobolju a postoji još velik broj igara koje su jednako dobre. Svijet računala ponudio nam je hrpetinu zabave i inovacija, svatko normalan je uživao u tome da barem na par sati može postat netko tko spašava svijet ili uništava, stvara nekakvo carstvo a drugo ruši. Kako vrijeme prolazi sve manje nam je kvalitetnih proizvoda na tržištu, no ipak više živimo za one koji među svom hrpom naslova zabljesnu i razvesele nas novim idejama.